Бъдете развълнувани и ненаситни. Постигнете невъзможното чрез креативност!

Ентусиазъм или креативност? Това е въпросът!

Чудото на ентусиазма на младостта. Сладостта от жизнерадостта на младия дух. Умът на младия човек не познава граници. Той е винаги буден и никога обременен от цинизма и ефекта от пораженческите мнения. Отново и отново, както винаги е било, развълнуваният младежки ум ще измисли идеи изградени изцяло от креативност, които са изглеждали невъзможни само преди няколко десетилетия. Как го правят ли? Просто не са ограничени от концепцията за възможното и невъзможното. Те извличат силите си от техните желание и убеждения, а не от очакванията на околните.
Ключовите елементи за отключване и поддържане на вашата креативност.

entusiazam-ili-kreativnost

Детската мъдрост

Отделете време и погледайте как си играят децата. Ще видите в най-чиста форма тяхното смело въображение. Децата не обръщат внимание на досадния свят на възрастните, ръководен от строги правила как трябва и как не трябва да стоят нещата, или какво е възможно и какво не. Те сами оформят света си чрез креативност и игри. Макар и да не е добра идея да играете на “ти гониш” на следващата ви конференция, определено можете да се обогатите, като събудите детето във вас.

Детска креативност

Безразсъдност

Опасната страна на монетата на детската увереност е безразсъдността. Всеки тийнейджър се мисли за безсмъртен. Объркани и често без посока, те действат така, сякаш са неуязвими от каквито и да е последствия. Решителните си определят цели и използват това чувство на неуязвимост, за да се борят за успеха, без да поглеждат назад. Уловете детската упоритост и я комбинирайте с вашата мъдрост на зрял човек, за да поемете по пътя си с неумолима решителност.

Идолите

Младите хора доста често имат своите герои, но те не разсъждават по традиционния начин за тях. Понякога те не им се доверяват напълно, дори може напълно да се отегчат от тях. Макар и търсенето на съвети и насоки от успешни хора да е полезно в голяма степен, опитвайте се да не ги идолизирате и да не се опитвате напълно да пресъздавате техният живот. Бъдете като децата и подлагайте на съмнение техните методи. Така можете да намерите нови и интересни решения на доста конвенционални проблеми.

Доказване на гледната точка

Младите хора могат да се държат много предизвикателно. Това е така, защото те имат какво да доказват — на родителите си, на учителите си. Те се опитват да докажат на света, че те притежават качествата, които са нужни за тяхното оцеляване. И най-вече, те се опитват да го докажат на себе си. Взимайте пример от децата и не забравяйте вие самият да сте най-големият си критик. Постоянно се опитвайте да впечатлите самият себе си и да надминете очакванията си.

Вярванията, които ни ограничават

Възрастните често възприемат вярвания, които ги ограничават. Те са опитали от горчивината на живота. Изпитали са редица неуспехи и разочарования. Когато мислят за бъдещето, могат моментално да се откажат, когато предвидят трудност на пътя си, без дори да се замислят относно преодоляването на това препятствие чрез креативност. Ще си кажат “Никога няма да се получи”, или “твърде е трудно”, и ще се откажат, преди да са започнали. Опитайте се да запазите детската си жизнерадостност. Ако сте станали твърде цинични и не можете да събудите детето у вас, опитайте се да преоткриете своята страст.

Чрез всяко поколение, светът се подновява и пресъздава от иновативните млади предприемачи. Запазете у вас здравия, млад дух, когато се борите със своите бизнес и лични „проблемчета.“ Бъдете развълнувани и ненаситни. Постигнете невъзможното!

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*