Вашата креативност е наистина важна!

За предприемачите елементът креативност не е „просто лукс.“ За тях това умение е от основно значение за оцеляването им. Има множество капани, в които да попаднат младите предприемачи. Не се опитвайте да вършите сами цялата работа. Това освен, че е излишно, бавно и непрактично като цяло, напрактика е невъзможно. Опитайте се да разпределяте енергията си правилно, но ако се справите с предния проблем, то този рядко ще се проявява. Не забравяйте да инвестирате и в себе си. Не се вманиачавайте в която и да е ваша дейност – мислете прагматично и проявявайте креативност в решенията си. Начинът да се избегнат тези капани е да се възприемат като предизвикателства. Последните проучвания доказват, че използваме нашата креативност по различни начини, но всички те са свързани с решаването на определени проблеми. След като сте разгадали тои процес може да му въздействате умишлено, с цел повишаване на творческата си способност и ефективност, като се осланяте на собствените си инициативи.

kreativnost1

Съвети за подобряване на вашата креативност

Спрете за момент и помислете добре преди да започнете нещо. Самосъзнанието е отличителна черта на всички успешни лидери и екипи. След като сте определили основните параметри, знаете ли къде ще ви сега да се пазите, да имате нужда от помощ и къде ще се справяте със собствени сили? Добрата преценка в началния етап ще ви помогне ясно да определите посоката, в която да работите, както и начините за справяне с възникналите проблеми. Това не е за подценяване. Нещата са сериозни и ако направите добър разчет, ще си спестите „тонове“ време, нерви и пари в даден бъдещ етап. Прегърнете разнообразието. То е мощно оръжие. Тук говорим за разнообразие на мисълта – стимулиране за мислене по различни начини. Осъзнавайки кои са силните и слабите места в работата ви е от решаващо значение за постигане на просперитет. Притежавайки тази информация, ви остава единствено да работите по укрепването и постепенно заличаване на тези слаби зони. Предизвикайте себе си и екипа си да направят невъзможното, за да постигнат непостигнатото. Това е сигурен знак, че вашата креативност „работи в правилната посока.“ Вървете бавно – стъпка по стъпка. Прескачането на даден етап, който и да е той, може да окаже пагубно влияние в бъдеще. Понякога несъзнателно се концентриране върху определена част от извършвания процес, като несъзнателно пренебрегване друга или повече, може би н по-малко важни части. Работете с цел изчистване на това неблагоприятно явление. Не забравяйте, че подобряването на вашата креативност е дълъг и комплексен процес. Знайте кога да продължите напред. Когато сме се захванали с някаква дейност и тя ни е приятна и се получава, ние сме склонни да отделим повече от нужното време за изпълнение на тази дейност. На мен това ми звучи като губене на време, а на вас?

Финален щрих относно подобряването на вашата креативност

Иновацията е нещо повече от формирането на стойностна бизнес идея. Напротив, това е процес с много компоненти и играчи. Колкото и да е гениална една идея, колкото и потенциал да промени света да притежава, без успешното ѝ реализиране с необходимата за целта доза креативност, тя си остава просто една идея. Запомнете това!

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*