Подготовка за преместване в нов дом

Преместването в нов дом е наистина доста трудоемко начинание, от което мнозина се страхуват, но има начини благодарение на които този процес може да премине много по – гладко, лесно и дори приятно. Обикновено големия стрес може да бъде избегнат, като не отлагате цялата работа за последния момент, а навреме започнете да планирате и организирате.

Ако мислите, че покъщнината ви е прекалено много и няма да се справите сами винаги може да прибегнете до услугите на професионалисти. Фирмите за хамалски услуги предлагат изключително добри оферти, от които се възползват много семейства попаднали във вашата ситуация. И въпреки всичко решите ли сами да се справяте с това предизвикателство ние ви предлагаме да прочетете редовете по – долу. В тях ще откриете полезни съвети, които ще улеснят преместването в новия дом.

преместване в нов дом

Стъпка първа: постарайте се започвайки преместването на покъщнината винаги да имате подръка опаковъчни материали. Кашони, тиксо, стари вестници… Те биха заели доста място, особено кашоните, затова ги оставете в стая, която ползвате най – малко или в гаража, ако имате достатъчно място. Така остане ли ви малко повече свободно време винаги може да опаковате по един – два кашона с принадлежности.

Стъпка втора: отървете се от всички непотребни предмети в дома си. В тази категория спадат вещите, които не ползвате, които са остарели, които отдавна искате да подмените. Започнете с всяка стая поотделно, поставяйки ненужните предмети в кашони. Много вероятно е да откриете вещи, за които не сте се сещали от години, и разбира се не ползвате също толкова дълго. Важно е да се отървете от излишния товар навреме, а не да се чудите какво да правите с него в последния момент.

Стъпка трета: ако е сезонът на вашето преместване е лято например имате възможността да опаковате всички зимни завивки дрехи и други подобни. Имайки предвид колко място заемат те ще освободите доста пространство наведнъж. Не пропускайте върху всеки кашон да отбелязвате какво е съдържанието му, защото в последствие този надпис ще ви спести много нерви и най – важното ще ви спести време.

Стъпка четвърта:извикайте няколко приятеля на помощ за последния ден, в който трябва да изнесете всичко от дома си. Не правете грешката започвате всичко сами. Работата винаги е много повече отколкото изглежда. Не че няма да се справите, но това ще ви коства всички сили, и ако сте решили сами да транспортирате покъщнината си до новия дом, ще ви бъде доста трудно, особено ако разстоянието е голямо. Най – вероятно ще се наложи да оставите транспорта за другия ден, а това определено ще обърка графика, по който се движите.

Стъпка пета: пристигайки пред вратата на новия си дом и започвайки разтоварването на всички кашони се постарайте всеки един да попада в стаята, за която е предназначен. За тази цел предварително трябва да сте поставили етикет с надпис за коя стая е кашона и какво съдържа.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*