Домашни средства за лечение на астма

Нека започнем с това, че астмата е хронично, но лечимо заболяване. Това е много често срещано дългосрочно състояние, което засяга дихателните пътища и дишането. Тя засяга дихателните пътища и в частност малките тръби, през които се осъществява пренос на въздух при вдишване и издишване. Състоянието на боледуващия можe да бъде много тежко, но също така е възможно боледуващия изобщо да не подозира за болестта си ако тя е слабо проявена и не са последвали консултации при лекар.

lechenie-na-astma

Основните симптоми, които се проявяват при заболяване от астма са кашляне, задух, стягане в гърдите, хрипове. По време на някои астматични пристъпи мускулите около дихателните пътища може да се стегнат, а това е причината за появата на слуз, която не позволява преминаването на въздух към белите дробове.

Астмата може да бъде контролирана чрез приемане на необходимите медикаменти, както и ограничаване на досега с причинителите на астматични пристъпи. За облекчаване на това заболяване съществуват и много домашни средства, които често се оказват по – ефективни и от медикаментите. Ще ви запознаем с най – ефективните и най – често използваните от астматици.

Лек 1

В ранните етапи на астмата изключително полезна се оказва сместа от една супена лъжица мед и половин супена лъжица канела на прах. Консумира се преди лягане.

Лек 2

Друго ефективно домашно средство за борба с астмата е прясно мляко с чесън. Доста неприятна комбинация, но за сметка на това може да ви помогне. Необходимо е да сверите около 10 обелени скилидки чесън в чаша прясно мляко. Изпивате преди лягане.

Лек 3

Друг изключително ефективен домашен лек за астма и по – скоро за премахване на жилавия секрет (храчки) са смокините. Потопете 4 – 5 смокини чаша с вода и оставете да престоят едно денонощие на сутринта изяжте плодовете на гладно, водата в която са били накиснати също трябва да се изпие.

Лек 4

Взимат се корените на една тиква, почистват се добре счукват се в хаванче, докато не се получи каша. Една супена лъжица от кашата се смесва с една супена лъжица мед. Приема се всяка вечер преди лягане в продължение на един месец. Ефектът е зашеметяващ.

Лек 5

Синапеното масло е известно с многобройните си лечебни свойства, а в борбата си с астмата се използва като масажно олио. С леки движения без никакъв натиск се масажира областта около гърдите и гръдния кош, както и гърба. Облекчаването е осезаемо почти моментално.

2 thoughts on “Домашни средства за лечение на астма”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top