Интересни идеи за саморъчно направени мебели

Модерните мебели са практични и удобни, но ви се струват твърде скучни? Ето няколко идеи как да освежите дома си с няколко нестандартни мебели, които можете да си направите и сами. А ако смятъте, че няма да се справите, има много фирми които правят мебели по поръчка – от вас идеята, от тях изработката.

Със сигурност сте виждали красиви мебели от естествени корени, или клони по време на туристически пътешествия или в различни магазини за сувенири. Тези своеобразни произведения на изкуството, всъщност могат да бъдат изработени сравнително лесно. Ако попаднете на подходящ корен или пън на дърво с интересна форма изравнете основата, изсушете го, лакирайте го и с помощта на лепило можете да поставите отгоре стъклен или дървен плод. Така ще получите красива и в същото време уникална маса за всекидневната си. Някои използват корени от дървета, или клони и при изработване на лампиони. Ефектът е поразителен, а мебелите изглеждат повече от атрактивни.

masichka-za-kafe

Старият стол, би могъл да ви послужи за прекрасен рафт в банята, при това, без да изисква особени усилия от ваша страна. Махнете краката, отрежете седалката на половина и го закрепете на стената в банята обърнат надолу. Дървените летви на облегалките ще ви послужат за прекрасни стойки за кърпи. А отрязаната седалка е отлична полица, на която да държите солите за вана, или шампоаните си.

Старите дървени касетки също могат да имат стотици приложения — от своеобразни масички или табуретки, до рафтове за обувки и документи. В случай че си падате по нестандартните идеи, можете да си направите цяла библиотека от тях. Просто залепете, или заковете с пирони няколко дървени касетки една върху друга, като ги разполагате по ширина. По желание можете да ги пребоядисате или лакирате и готово — разполагате с цяла библиотека, или импровизирани шкафчета за обувки.

mebeli-ot-6tajgi

Колкото и невероятно да ви звучи куфарът на дядо ви /особено, ако е по-голям/ може да се превърне в прекрасен стол. Отворете куфара и залепете за долния му край четири дървени крака, поставете в него седалките на старите ви табуретки, или две много големи и дебели възглавници и сте готови — а приятелите ви ще възклицават от удоволствие, когато видят нетрадиционната мебел в дома ви.

Старите пънове, които сте открили в гората също могат да се превърнат в прекрасни табуретки. Изсушете ги, лакирайте ги и в зависимост от собственото си въображение, можете да ги декорирате с малки възглавнички върху тях, или да ги украсите с парченца цветна мозайка. А ако обичате да рисувате можете да ги украсите с различни рисунки.

Дървото е изключително благодатен материал и дори обикновените клони могат да послужат за направата на атрактивни закачалки в кухнята или антрето. Избирате подходящ клон, изглаждате задната му страна и го прикрепяте с лепило или пирони за стената. Добре е да го изсушите или лакирате, ако искате да се запази за по-дълго. И задължително го третирайте срещу насекоми, за да не се окажете неприятно изненадани след това.

шарена ограда

Бялата ограда на двора ви се струва твърде скучна? Ето една идея как да я направите по-свежа. Подберете подходящи като брой и височина колове и заострете единия им край като моливи. Боядисайте ги в различни цветове, изчакайте да изсъхнат и вече можете да ги използвате за ограда. Със сигурност ще имате най-пъстрата и цветна ограда, която ще прилича на истинска дъга.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top