Интересни факти за визитките

Наглед безобидните визитни картички имат сериозна история, която много малко хора знаят. Зад класическия рекламен материал стоят куп интересни факти, които могат да помогнат на потребителите да увеличат производителността си, когато представят себе си и бизнеса си посредством визитки. В тази статия ще споделя с вас някои доста любопитни неща и подробности.

Визитни картички

Нормално е при всяка една делова среща или запознанство да се разменят визитни картички. По този начин информирате събеседника си за дейността, която развивате и местонахождението на офиса ви. Човекът срещу вас получава пълните ви координати, които да са му под ръка винаги при нужда.

Съществува обаче бизнес етикет при предаването на визитки, който е съчетан с различните държави и култури. Вижте какво не знаете за малките картончета в няколко точки.

  1. Сериозният етикет гласи, че не трябва да вадите визитката си директно от джоба, а трябва предварително да сте я поставили в определена за целта кутия.
  2. Не бива да плъзгате визитната картичка по масата, защото това се смята за признак на лошо възпитание. Все пак кръчмарското поведение в бизнеса, не се толерира по никакъв начин.
  3. Арабите приемат за обида подаването на визитки с лявата ръка. Подайте картичката с дясната си ръка или с двете ръце, за да получите респект от отсрещната страна.
  4. В източните държави подаването на визитната картичка с две ръце е красноречив жест на уважение. Ето защо можете да го практикувате и в България, като със сигурност ще имате успех.
  5. Не драскайте с химикал или молив по визитките, защото това може да бъде прието като обиди от някои народности. Гледайте да включвате подробно съдържание на адреси, телефони, уебсайтове и други,вместо да дописвате ръчно.

Това са само някои интересни факти за визитните картички, които искахме да споделим. Надяваме се, че сте получили нови знания и ще ги приложите във ваша полза. Успех и всичко добро.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top