Поддържане на собствената мотивация като Маверик.

Промените и връзката им с вашата мотивация.

Хората мразят промяната. Било това детето ви, което се бунтува против вече установения вечерен час или пък служител, който отказва да носи костюми. Малко са хората, които се чувстват сигурни и уверени по време на промяна. Пазарът не е нещо по-различно. Тъй като той е съставен от хора, то следва да е толкова устойчив на недоказаното колкото и всичко друго. Ако сте предприемачи в търсене на ново интересно и перспективно занимание, тази теза е в състояние сериозно да накърни вашата мотивация.

motivaciyata

Справянето с предизвикателства е горивото необходимо на вашата мотивация

Също както всеки друг опитващ се да представи и наложи нещо ново и революционно, и Вие ще срещате сериозни проблеми. Ще трябва да убедите аудиторията в предимствата на вашия продукт или услуга, обяснявайки защо и как той е по-добър за тях. Лошата новина е, че това е само началото. Дори и да се справите с този първи и изключително важен етап, то в бъдеще ще трябва постоянно да мислите как да усъвършенствате бизнеса си. Нека ви припомня, че клиентите са много претенциозни и с къса памет. Веднага щом се появи някой или нещо по-добро на пазара, те ще ви сменят толкова бързо, че няма да имате време за каквато и да е реакция. Това обаче има добра страна – тази „опасност“ постоянно ще поддържа собствената ви мотивация на едно добро ниво.

motivaciyaУспехът е най-добрият стимулант за тази така важна мотивация

Има една много хубава поговорка, която често използвам, а и смятам, че е удачна за случая. Както се казва: „Апетитът идва с яденето.“ Какво искам да кажа ли? Ами доста е просто. Когато се трудите упорито и този труд ви се отплаща, или иначе казано – бизнесът ви просперира, то няма как вашата мотивация да не лети в небесата. Единствено разочарованията, от някакво естество, са способни да ви демотивират. От написаното дотук мисля че е логично да се направи един логичен извод: „Упоритата и неспирна работа мотивира най-добре“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top