Съвети за зелено преместване в нов дом

При сблъскване с понятието „зелено преместване“ голям процент от хората все още си представят вещи опаковани в бамбукови листа, или използване на конски впряг за извозване на багажа, за да се ограничат вредните емисии. В действителност понятието „зелено преместване“ най – просто означава да бъдете съвестни спрямо околната среда, използвайки методи, които не вредят на природата. Зеленото движение набира все по – голяма популярност не само при преместването на дома, а и в много други сфери на живота.

преместване

Хамали в София от Лесно Бързо са типичен пример за професионалисти в областта, които са запознати със зеленото движение и услугите им са съобразени с опазването на околната среда. Те успешно са променили досегашната практика на фирмите предлагащи хамалски услуги, като ограничават до минимум отпадъчните материали при опаковане, натоварване, разтоварване и извозване на вашите мебели.
Ако мислите, че и вие може да се присъедините към нашето „зелено“ семейство ви предлагаме да се запознаете с няколко трика, които определено са в полза на околната среда, когато става дума за преместване в нов дом.

Преди да започнете същинското преместване направете един общ преглед на вещите, които притежавате. Вероятно известен брой от тях са ви непотребни и съвсем скоро ще попаднат в коша за боклук. Вместо да ги заделите, като отпадък помислете дали нямате някой познат който би ги употребявал. Освен това съществуват институции събиращи помощи, продукти и различни предмети за крайно нуждаещите се. Поинтересувайте се дали това, което възнамерявате да изхвърлите няма да бъде полезно на някой друг.

За да опаковате по – дребните предмети не използвайте нови кашони може да се сдобиете с достатъчно много вече използвани такива. Може да минете през кварталния магазин, стоките които получават там са в кашони, които след това се изхвърлят. Вие имате възможността да им дадете шанс за поне още едно използване.

Относно опаковането имате и друг удачен вариант. Пластмасовите кутии с капак са изключително подходящи, а знаете, че след това още дълги години ще ви влизат в употреба, освен за съхранение на вещи и за евентуално ново преместване.

За да опаковате чупливите вещи не е нужно да купувате специална опаковъчна хартия. Старите вестници ще ви свършат същата работа.

Това са едни съвсем лесни за прилагане съвети, които колкото и невероятно да ви се струва ще помогнат да опазим планетата по – чиста. Ако всеки един от нас се замисли не е толкова трудно да се грижим за околната среда. Всичко е въпрос на личен избор.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top