Тайните на ефективното отслабване

Когато става дума за отслабване и подлагане на диета всеки може да се обърка доста бързо при избора на подходящ хранителен режим. Разбира се, че съществуват стотици диети предлагащи какви ли не трикове за отслабване и много от вас често се подлъгват от лъжливите реклами и обещания за бързо и лесно отслабване. Всъщност тези диети не правят нищо друго, освен да влошат здравословното ви състояние.

кантар

До този момент с доказан ефект и без странични ефекти остават диетите основани на принципа на разделното хранене и така наречената точкова диета. Но и те може да се окажат не достатъчно ефективни, ако не спазвате няколко елементарни правила, с които ние ще ви запознаем. Необходимо е да ги спазвате, в случай че наистина държите да запазите постигнатите резултати дълго време.

Спортувайте

Спортът е здраве, ако още не сте го разбрали е време да се осъзнаете и да повярвате, че това наистина е така. Колкото и да ви мързи, колкото и непосилни да ви се струват физическите упражнения знайте, че те са единствения начин да свалите килограмите бързо и най – важното трайно. Без значение колко от телесната си маса трябва да премахнете, кожата малко или много увисва и това става доста неприятна гледка. Ако ще правите нещо го направете качествено. Тоест спортувайте и спазвайте хранителния режим, който сте решили, че е най – подходящ за вас. Тренировките сутрин на гладно се оказват най – ефективни според всички фитнес инструктори, така че отделяйте поне 30 мин.

Ако не знаете какви упражнения да правите си припомнете физкултурния салон и това, което вие карал да правите учителя. Като за начало и това е нещо. Ако мислите, че ще се занимавате сериозно със спортуването може да потърсите в интернет примерна програма, която да следвате или най – добре се консултирайте с професионален фитнес инструктор, който ще изготви програма точно според вашите нужди.

Пийте много вода

Да, сега си мислите „Лесно е да го кажеш, трудно е да го направиш“ Всъщност поставите ли си за цел да отслабнете ефективно, това с водата, дори няма да го правите на въпрос. Трудно се поглъщат 2 – 3 литра вода на ден особено през зимата, но ако сте наясно как точно тя ви помага ще изпивате дори повече.

Водата има способността да спомага за по – бързото разграждане на мазнините, регулира храносмилането, и метаболизма, а това са основните причини за по – бързото сваляне на тегло. Трябва да знаете, че ако чакате да ожаднеете и тогава да пиете вода, то вие чакате да се дехидратирате. Жаждата е признак на обезводняване, което понякога води до отпадналост, болки в мускулите, понижено кръвно налягане, сънливост. Все пак една огромна част от човешкото тяло е съставена от вода, логично е организма да изисква приема на такава, за да функционира правилно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top