Как да удължите живота на любимите си вещи

Всеки от нас притежава поне дузина любими предмети, с които не би желал да се разделя никога. За едни от нас това са предмети със сантиментална стойност, за други това са предмети предавани от поколения в семейството за трети това са предмети с изключително висока материална стойност. Без значение от кой вид са вашите трябва да сте наясно, че съществуват начини за удължаване на живота им. Ако мислите, че имате може да направите още нещо полезно за любимия си люлеещ стол например продължавайте с четенето на редовете по – долу.

реставрация

В тази статия ще обърнем внимание на това как да удължите живота на любимите си мебели, като те могат да бъдат както със сантиментална, така и с висока материална стойност за вас.

Първият ни съвет относно удължаването на живота на вашите мебели е свързан с преместването им. Всички ние поне веднъж годишно предприемаме промяна на интериора в дома, което се изразява в разместване, пренареждане, добавяне или изхвърляне на определен брой вещи. Оказва се обаче, че доста често се оказваме неподготвени за тежестта, когато се налага да преместим масивен скрин например, и това е причината за появата на различни драскотини и нежелани дефекти върху него.

Друг момент, за който почти никой от нас не е подготвен адекватно е появата на различни петна върху повърхността на любимата мебел. В стремежа си бързо да се отървем от ново образувалото се петно правим фатални грешки, които понякога налагат раздялата ни с конкретната вещ. За да не попадате в подобни ситуации нашия съвет е: никога не си правете експерименти с различни препарати или неизпитани до този момент рецепти за премахване на петна. За да сте сигурни, че засегнатата зона ще бъде почистена по правилния начин се допитайте до някоя фирма предлагаща подобен вид услуга. Може да се налага да отделите малко повече средства, но все пак това е вещ на която държите изключително много и си заслужава да я запазите в автентичния ѝ вид възможно най – дълго.

Често се случва съвсем неволно да повредим част от наша любима мебел и де се опитаме да поправим стореното сами. Грешка!!! Голяма при това. Ако не сме сигурни в положителния резултат по добре изобщо да не се опитваме да направим дори опит да поправим стореното. Вероятността да нанесем още по – големи и непоправими щети е много голяма. Ако попаднете в такава ситуация потърсете реставратор на мебели. Такива хора има във всеки град и те отлично знаят как да възстановят стореното от вас.

Това са основните проблеми, които възникват при удължаване живота на любимите вещи. Спазвайте нашите препоръки, ако държите да ги притежавате в оригиналния им вид. Въздържайте се от действия с несигурен резултат.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top